Noua funcționalitate Google Analytics – Remarketing cross-device

//Noua funcționalitate Google Analytics – Remarketing cross-device

Începând de ieri, 15 mai 2017 se poate folosi noua funcționalitate de remarketing cross-device din Google Analytics.

Prin intermediul acestei modificări se vor putea afișa anunțuri către utilizatori care au vizitat un website de pe un dispozitiv, pe alt dispozitiv când aceștia sunt conectați cu gmail-ul. Această opțiune este implementată și de alți advertiseri cum e Facebook-ul sau alte platforme.

Până acum, Google se baza pe cookie-uri și ID-uri mobile pentru retargetare, care nu funcționează pe mai multe dispozitive.

De asemenea, în urma acestei schimbări agențiile de publicitate ar trebui să gândească altfel în ceea ce privește limitarea frecvenței și construirea mesajelor în campanii, acum că vor putea să ajungă la utilizatori pe telefonul mobil, desktop și tabletă.

Vă prezentăm pas cu pas cum puteți să vă bucurați de toate beneficiile acestei noi funcționalități.

Lista de remarketing trebuie creată din Google Analytics. Însă pentru a crea lista trebuie să fie activat remarketing-ul, mai întâi.

Pasul 1. Conectați contul de Analytics cu contul de Google Adwords, dacă nu îl aveți deja conectat. Intrati în secțiunea de Administrator, Proprietate, Conexiuni cu Adwords. Alegeți cont-ul de Adwords, folosit pentru această proprietate, activați butonul Toate datele privind site-ul iar mai apoi butonul conectați conturile.

Pasul 2. Alegeți a III-a opțiune Creați un segment de public pentru remarketing în Google Analytics, accesați butonul Începeți. Accesați Activați remarketingul, iar la destinațiile publicului alegeți contul de Adwords conectat, după care apăsati butonul Activați.

Lista de remarketing cu toți utilizatorii, e pregătită.  Aceasta se importă automat în Google AdWords.

E simplu, nu-i așa? Acum puteți să creați campanii bazate pe remarketing cross-device.

Aveți alte întrebări referitoare la această noua funcționalitate? Completați formularul de mai jos și unul dintre specialiștii noștri vă poate ajuta.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
By | 2017-08-17T12:07:48+00:00 May 16th, 2017|News|0 Comments

Leave A Comment