Cum sa iti creezi un website

//Cum sa iti creezi un website

WordPress/Instalare

Dacă doriți să instalați WordPress singur, următorul ghid vă va ajuta.

Lucruri de știut înainte de a instala WordPress

Accesul la serverul dvs. web (prin FTP sau shell )

Abilitatea de a crea baze de date MySQL

Un editor de text

Un client FTP

Browser-ul dvs. web de alegere

Lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a instala WordPress

Verificarea pentru a vă asigura că dvs. și gazda web aveți cerințele minime pentru a rula WordPress .

Descărcarea celei mai recente versiuni de WordPress.

Dezarhivarea fișierului descărcat într-un folder de pe hard disk.

Crearea unei parole sigure pentru cheia secretă

 Pasul 1.

Descărcați și dezarhivați pachetul WordPress, dacă nu ați făcut-o deja.

Creați o bază de date pentru WordPress pe serverul dvs. web, precum și un utilizator MySQL (sau MariaDB) care are toate privilegiile pentru accesarea și modificarea acestuia.

(Opțional) Găsiți și redenumiți wp-config-sample.php la wp-config.php , apoi editați fișierul (consultați Editarea wp-config.php ) și adăugați informațiile bazei de date.

Încărcați fișierele WordPress în locația dorită de pe serverul dvs. web:

 • Dacă doriți să integrați WordPress în rădăcina domeniului dvs. (de ex. Http://example.com/), mutați sau încărcați tot conținutul directorului WordPress dezarhivat (cu excepția directorului WordPress propriu-zis) în directorul rădăcină al serverului dvs. web.
 • Dacă doriți să aveți instalarea WordPress în subdirectorul dvs. propriu pe site-ul dvs. (de ex. Http://example.com/blog/), creați directorul blog de pe serverul dvs. și încărcați conținutul pachetului WordPress dezarhivat în director prin FTP .
 • Notă:dacă clientul dvs. FTP are opțiunea de a converti numele fișierelor la litere mici, asigurați-vă că este dezactivat.

Rulați scriptul de instalare WordPress accesând adresa URL într-un browser web. Aceasta ar trebui să fie adresa URL la care ați încărcat fișierele WordPress.

 • Dacă ați instalat WordPress în directorul rădăcină, ar trebui să vizitați: http://example.com/
 • Dacă ați instalat WordPress în propriul său subdirector numit blog, de exemplu, ar trebui să vizitați: http://example.com/blog/

Dacă furnizorul dvs. de gazduire furnizează panoul de control gazdă cPanel , puteți urma aceste instrucțiuni simple pentru a vă crea numele de utilizator și baza de date WordPress.

Conectați-vă la cPanel .

Faceți clic pe pictograma MySQL Database Wizard din secțiunea Databases.

În pasul 1. Creați o bază de date, introduceți numele bazei de date și faceți clic pe Următorul pas.

La pasul 2. Crearea bazei de date Utilizatorii introdu numele de utilizator și parola bazei de date. Asigurați-vă că utilizați o parolă puternică. Faceți clic pe Creare utilizator.

În pasul 3. Adăugați utilizatorul la baza de date faceți clic pe caseta de selectare Toate privilegiile și faceți clic pe Următorul pas.

În pasul 4. Completați sarcina notați numele bazei de date și utilizatorul. Notați numele de gazdă , numele de utilizator , numele de bază de date și parola pe care ați ales-o. (Rețineți că numele gazdei va fi de obicei localhost .)

Pasul 2

Utilizarea phpMyAdmin

Dacă serverul dvs. Web are instalat phpMyAdmin , puteți urma aceste instrucțiuni pentru a vă crea numele de utilizator și baza de date WordPress. Dacă lucrați pe propriul computer, în majoritatea distribuțiilor Linux puteți instala PhpMyAdmin automat.

Notă: Aceste instrucțiuni sunt scrise pentru phpMyAdmin 4.4; interfața de utilizator phpMyAdmin poate varia ușor între versiuni.

Dacă o bază de date referitoare la WordPress nu există deja în meniul derulant de date din stânga, creați una:

Alegeți un nume pentru baza dvs. de date WordPress: ” wordpress ” sau ” blog ” sunt bune, dar majoritatea serviciilor de găzduire (în special hosting partajat) vor necesita un nume care începe cu numele dvs. de utilizator și un sublinierat, deci, chiar dacă lucrați pe propriul calculator, vă sfătuim să verificați cerințele serviciului dvs. de găzduire, astfel încât să le puteți urma pe propriul server și să puteți transfera baza de date fără modificări. Introduceți numele bazei de date selectate în câmpul Creare bază de date și alegeți cea mai bună colaționare pentru limba și codarea dvs. În cele mai multe cazuri, este mai bine să alegeți în seria “utf8_” și, dacă nu găsiți limba dvs., să alegeți “utf8mb4_general_ci” (Referință: [1] ).

Faceți clic pe pictograma phpMyAdmindin stânga-sus pentru a reveni la pagina principală, apoi faceți clic pe fila Utilizatori . Dacă un utilizator referitor la WordPress nu există deja în lista de utilizatori, creați unul:

 1. Faceți clic pe Adăugați utilizator.
 2. Alegeți un nume de utilizator pentru WordPress (‘ wordpress’ este bun) și introduceți-l în câmpul Nume utilizator . (Asigurați-vă că utilizați câmpul text: este selectat din meniul derulant.)
 3. Alegeți o parolă sigură (care conține în mod ideal o combinație de litere, numere și simboluri de la literele superioare și minuscule) și introduceți-o în câmpul Parolă. (Asigurați-vă că ați selectat câmpul de text: este selectat din meniul derulant.) Reintroduceți parola în câmpul Re-type .
 4. Notați numele de utilizator și parola pe care le-ați ales.
 5. Lăsați toate opțiunile sub privilegii globalela valorile lor implicite.
 6. Faceți clic pe Go.
 7. Reveniți la ecranul Utilizatoriși faceți clic pe pictograma Editați privilegii pe utilizatorul pe care tocmai l-ați creat pentru WordPress.
 8. În secțiunea Privilegii specifice bazei de date, selectați baza de date pe care tocmai ați creat-o pentru WordPress sub privilegii Adăugați la următorul drop-down de bază de date și faceți clic pe Du-te .
 9. Pagina se va actualiza cu privilegii pentru baza de date respectivă. Faceți clic pe Verificați pe toatepentru a selecta toate privilegiile și faceți clic pe Mergeți .
 10. În pagina care rezultă, notați numele gazdei afișat după Server:în partea de sus a paginii. (Aceasta va fi de obicei localhost.)

Pasul 3: Configurați wp-config.php

Puteți crea sau edita singur fișierul wp-config.php sau puteți sări peste acest pas și lăsați WordPress să încerce să facă acest lucru.

Reveniți la locul unde ați extras pachetul WordPress din Pasul 1, redenumiți fișierul wp-config-sample.php la wp-config.php și deschideți-l într-un editor de text.

NUME_BD

Numele bazei de date pe care ați creat-o pentru WordPress în Pasul 2.

UTILIZATOR_BD

Numele de utilizator pe care l-ați creat pentru WordPress în Pasul 2.

PAROLĂ_BD

Parola pe care ați ales-o pentru numele de utilizator WordPress din Pasul 2.

db_host

Numele gazdei pe care l-ați determinat în Pasul 2 (de obicei localhost , dar nu întotdeauna, vedeți câteva posibile valori DB_HOST ). Dacă este necesar un port, soclu sau țeavă, adăugați două puncte ( : ) și apoi informațiile relevante pentru numele gazdei.

DB_CHARSET

Setul de caractere al bazei de date, în mod normal, nu trebuie modificat (consultați Editarea wp-config.php ).

DB_COLLATE

Colaționarea bazei de date ar trebui în mod normal să rămână necompletată (consultați Editarea wp-config.php ).

Introduceți valorile cheie ale cheii sub secțiunea etichetă (Salvați fișierul wp-config.php .)

Pasul 4: Încărcați fișierele

Acum, va trebui să vă decideți în cazul în care doriți să apară site-ul dvs. cu WordPress:

 • În directorul rădăcină al site-ului dvs. web. (De exemplu, http://example.com/)
 • Într-un subdirector al site-ului dvs. (De exemplu, http://example.com/blog/)

În directorul rădăcină

 • Dacă trebuie să încărcați fișierele pe serverul dvs. Web, utilizați un FTPclient pentru a încărca toate conținutul de WordPressdirector (dar nu directorul de sine) în directorul rădăcină al site – ului.
 • În cazul în care fișierele sunt deja pe serverul web, și utilizați cheia de acces pentru a instala WordPress, muta toate conținutul de WordPress director (dar nu directorul de sine) în directorul rădăcină al site – ului.

Într-un subdirector

 • Dacă trebuie să încărcați fișierele pe serverul dvs. web, redenumiți directorul wordpressla numele dorit, apoi utilizați un client FTPpentru a încărca directorul în locația dorită din directorul rădăcină al site-ului dvs. Web.
 • Dacă fișierele dvs. se află deja pe serverul dvs. Web și utilizați accesul shellpentru a instala WordPress, mutați directorul wordpress în locația dorită din directorul rădăcină al site-ului dvs. web și redenumiți directorul la numele dorit.

Notă: dacă clientul dvs. FTP are opțiunea de a converti numele fișierelor la litere mici, asigurați-vă că este dezactivat.

Pasul 5: Rulați scriptul de instalare

Indicați un browser web pentru a porni scriptul de instalare.

 • Dacă ați plasat fișierele WordPress în directorul rădăcină, ar trebui să vizitați: http://example.com/wp-admin/install.php
 • Dacă ați plasat fișierele WordPress într-un subdirector numit blog, de exemplu, ar trebui să vizitați: http://example.com/blog/wp-admin/install.php

Configurați fișierul de configurare

Dacă WordPress nu poate găsi fișierul wp-config.php , acesta vă va spune și vă va oferi să încercați să creați și să editați fișierul în sine. (Puteți face acest lucru și prin încărcarea wp-admin / setup-config.php în browserul dvs. Web.) WordPress vă va întreba detalii despre baza de date și le scrie într-un nou fișier wp-config.php . Dacă aceasta funcționează, puteți continua instalarea; altfel, reveniți și creați, editați și încărcați – vă singur fișierul wp-config.php (pasul 3) .

Finalizarea instalării

Următoarele capturi de ecran arată cum progresează instalarea. Rețineți că, la introducerea ecranului cu detalii, introduceți titlul site-ului dvs., numele de utilizator dorit, alegerea unei parole (de două ori) și adresa dvs. de e-mail. De asemenea, este afișată o căsuță care vă întreabă dacă doriți ca blogul dvs. să apară în motoarele de căutare precum Google și Technorati. Lăsați caseta bifată dacă doriți ca blogul dvs. să fie vizibil pentru toată lumea, inclusiv motoarele de căutare și debifați caseta dacă doriți să blocați motoarele de căutare, dar permiteți vizitatorilor normali. Rețineți că toate aceste informații pot fi modificate mai târziu în ecranele de administrare .

Pasul final – Configurați WordPress

Odată cu instalarea completă, este timpul să configurați WordPress astfel încât să funcționeze așa cum doriți să funcționeze.

Pentru a vă ajuta să creați informațiile despre profilul dvs. de utilizator, dintre care unele sau toate pot apărea în Tema WordPress, consultați paginile Utilizatori > Profilul dvs. pentru îndrumare.

Pentru a seta numele site-ului și alte informații, accesați Administrare > Setări > General .

După ce ați publicat câteva postări, puteți experimenta funcțiile de editare completă sau editare rapidă în panoul Administrare > Mesaje > Mesaje .

Adăugați paginile “Despre”, “Contact” și alte informații, accesând Administration > Pages > Add New.

Doriți să schimbați aspectul site-ului dvs. WordPress? Accesați Administrare > Aspect > Teme .

Fa-ti timp pentru a explora site-ul WordPress Codex  pentru mai multe detalii!

Probleme comune de instalare

Următoarele sunt câteva dintre cele mai frecvente probleme de instalare. Pentru mai multe informații și pentru depanarea problemelor legate de instalarea WordPress, consultați Întrebări frecvente privind instalarea și remedierea problemelor frecvente .

Văd o listă de directoare, nu o pagină web.

Serverul Web trebuie să-i fie spus să vizualizeze index.php în mod implicit. În Apache, utilizați direcția DirectoryIndex index.php. Cea mai simplă opțiune este crearea unui fișier numit .htaccess în directorul instalat și plasarea directivei acolo. O altă opțiune este să adăugați directiva în fișierele de configurare ale serverului web.

Văd că o mulțime de Anteturi deja au trimis erori. Cum pot rezolva asta?

Probabil ați introdus o eroare de sintaxă în editarea wp-config.php .

 1. Descărcați wp-config.php(dacă nu aveți acces la shell ).
 2. Deschideți-l într-un editor de text .
 3. Verificați că prima linie nu conține nimic decât <? Phpși că nu există nici un text înaintea lui (nici măcar spațiul alb).
 4. Verificați că ultimul rând nu conține nimic altceva ?>Și că nu există niciun text după el (nici măcar spațiul alb).
 5. Dacă editorul dvs. de text se salvează ca Unicode, asigurați-vă că acesta nuadaugă nici un marcaj de ordine (BOM) . Majoritatea editorilor de text compatibili cu Unicode nu informează utilizatorul dacă adaugă sau nu un BOM în fișiere; dacă este așa, încercați să utilizați un alt editor de text.
 6. Salvați fișierul, încărcați-l din nou dacă este necesar și reîncărcați pagina în browser.

Pagina mea iese înfricoșătoare. Când mă uit la sursă văd o mulțime de ” <? Php?> ” Etichete.

Dacă etichetele <? Php?> Sunt trimise în browser, înseamnă că PHP nu funcționează corect. Toate codurile PHP se presupune a fi executate înainte ca serverul să trimită HTML -ul rezultat în browserul dvs. Web. (De aceea se numește procesor pre- procesor). Asigurați-vă că serverul dvs. web îndeplinește cerințele pentru a rula WordPress, că PHP este instalat și configurat corect sau contactați furnizorul de servicii de găzduire sau administratorul de sistem pentru asistență.

Încă mai am o eroare la conectarea la mesajul bazei de date, dar sunt sigur că configurația mea este corectă.

Încercați să resetați manual parola MySQL / MariaDB. Dacă aveți acces la MySQL / MariaDB prin shell, încercați să emiteți:

SET PASSWORD PENTRU ‘ wordpressusername ‘ @ ‘ hostname ‘ = OLD_PASSWORD (‘ password ‘);

Dacă utilizați o versiune a MySQL înainte de 4.1, utilizați PASSWORD în loc de OLD_PASSWORD . Dacă nu aveți acces la shell, ar trebui să puteți introduce într-o interogare SQL în phpMyAdmin. În caz contrar, poate fi necesar să utilizați panoul de control al gazdei pentru a reseta parola pentru utilizatorul bazei de date.

Încă mai am o instalare din PHP care pare să lipsească extensia MySQL, care este solicitată de mesajul WordPress, dar sunt sigur că configurația mea este corectă.

Verificați pentru a vă asigura că configurația serverului dvs. web este corectă și că pluginul MySQL este încărcat corect de programul web-server. Uneori, această problemă necesită ca totul din calea de la serverul web până la instalarea MySQL / MariaDB să fie verificat și verificat să fie pe deplin operațional. Fișierele sau setările de configurare incorecte sunt adesea cauza acestei probleme.

Uploadurile mele imagine / MP3 nu funcționează.

Dacă utilizați Editorul de text îmbogățit pe un blog care este instalat într-un subdirector și trageți o imagine nouă încărcată în câmpul editor, imaginea poate să dispară câteva secunde mai târziu. Acest lucru se datorează unei probleme în care TinyMCE (editorul de text îmbogățit) nu obține informații suficiente în timpul operației de tragere pentru a construi corect calea către imagine sau alt fișier. Soluția este să NU trageți imaginile încărcate în editor. În schimb, dați clic pe și țineți apăsat pe imagine și selectați Trimiteți la editor

By | 2018-01-14T18:11:40+00:00 January 14th, 2018|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment